Kralen rijgen: Hoe doe je dit?

Beginnen met kralen rijgen

Wel waarschijnlijk denk je wat is er hier nu moeilijk aan? Ik pak een koord en ik rijg er wat kralen aan.  Tuurlijk gaat het zo ook! En het is dus gemakkelijk op deze manier. Maar je wilt toch dat je halsketting of armband er wat professioneel uitziet toch? Je kan echt wel kunstwerkjes maken hiermee. Het rijgen van kralen is dus iets wat geschikt is voor zowel de beginner als de meer ervaren juwelen ontwerper.

Je moet er eerst voor zorgen dat je het juiste materiaal voorhanden hebt. Gelukkig moet je niet veel kosten maken om het juiste materiaal bij elkaar te krijgen. Je kan een mooie armband of halsketting al zelf maken voor een kleine 20 euro. Zelfs goedkoper afhankelijk van de materialen die je kiest. :)

Technieken om kralen rijgen bekeken per materiaal

Er zijn verschillende technieken die we kunnen gebruiken om kralen aan elkaar te rijgen. We kunnen deze vele technieken groeperen op basis van het type materiaal waarop men de kralen rijgt. Dit kunnen draden uit verschillende soorten materialen zijn.

Rijg techniek 1: Memory Wire

Dit is veruit de gemakkelijkste techniek om jouw zelfgemaakte juweel er professioneel uit te laten zien. Het materiaal en gereedschap dat je moet gebruiken om jouw juweel te creëren is beperkt. Tevens is het een stuk steviger dan een gewone draad doordat het van metaal is.

Rijg techniek 2: Kabel

Een kabel is leuk doordat deze sterk is en dus bijna onbreekbaar. Tevens moet je niet liggen prutsen met een fijne draad om deze doorheen de gaatjes van je kralen te krijgen.

Rijg techniek 3: Nylondraad of vislijn

Dit is een stevige draad en wordt vooral gebruikt bij het rijgen van rocailles. Dit is ook geschikt voor zaken die moeten kunnen uitrekken.

Rijg techniek 4: Zijden draad

Dit is vooral geschikt voor parels. Parels zijn “Chiquer” en zijde ook. Hoort dus wel bij elkaar.

Rijg techniek 5: Elastische draad

Voor zaken die mogen uitrekken

Rijg techniek 6: Lederen draad

Wordt voor grote kralen gebruikt. Biedt ook meer stevigheid.

Hopelijk heb je nu iets meer geleerd over het rijgen van kralen.