Inspiratie sieraden maken

Het is niet altijd evident: Je wilt een sieraad maken, maar weet niet goed hoe te beginnen. En daarmee bedoelen we niet dat je niet weet hoe het moet, maar dat je geen inspiratie hebt. Wel gelukkig hebben we er voor jou over nagedacht :)

Een ontwerp/creatie van iets moet je altijd plannen en dat is dus ook zo bij het maken van een juweel. Inspiratie sieraden maken is dus zeker van belang.

Inspiratie krijgen: Stel vragen bij het maken van sieraden

Wanneer je geen inspiratie hebt om juwelen te maken stel je jezelf best eerst de volgende vragen:

- Voor wie is het?

Is het voor jezelf, dan is het eenvoudig. Jij weet wat je mooi vindt, kies het materiaal dat jij mooi vindt, waarvan je weet dat het bij je past (zowel je huid als kleding) en waarvoor je liefst niet allergisch bent ;) Je moet nog altijd dragen hé!

Is het voor iemand anders, een geschenk? Ja dan moet je op zoek gaan naar het ideale geschenk en dan is het al veel minder eenvoudig. Je kent misschien die persoon niet zo goed en je bent bang dat wat je maakt niet echt de smaak van die persoon is. Inspiratie sieraden maken kan dan wel nuttig zijn. Wij proberen je hierbij op weg te helpen door je eerst enkele belangrijke vragen te stellen en misschien dat je zo op ideeën komt of misschien jouw overvloed aan inspiratie bij het maken van juwelen kan beperken.

In het geval het juweel voor iemand anders is:
- Wat is het ideale geschenk voor hem/haar?
- Wat is zijn/haar smaak?
- Wat is zijn/haar lichaamsbouw? Heb je maten?
- Wanneer zou men het juweel dragen?
- Wat is zijn/haar kledingstijl? Daar kan je nog eens inspiratie uit opdoen!
- Kies je voor iets stoer of iets fijn?
- Draagt hij/zij armbanden/oorringen/kettingen? Sommige mensen hebben niet graag iets om hun hals!
- Welke kleuren/tinten passen goed bij zijn of haar huidskleur?
- Is de drager iemand die juwelen enkel bij het uitgaan draagt of dagelijks?
- Moeten ze dit sieraad makkelijk af kunnen doen?
- Wees ook altijd praktisch: Vb. Je wilt oorbellen maken maar de drager heeft geen gaatjes in de oren. Dan moet je op zoek gaan naar       oorbelclips.
- Denk na over de grootte van het juweel
- Als u de maten van de drager rond de nek of pols niet kent kan u misschien best elastiek of memory wire gebruiken of je kan gebruik maken van een sluiting met een verlengketting.
- Is de drager een man of een vrouw: sieraden voor mannen worden steeds populairder, maar de meeste juwelen zijn nog steeds juwelen voor vrouwen.
- Misschien is de drager een kind en is het dus de bedoeling kinderjuwelen of fantasiejuwelen te maken? Hou rekening met hun veiligheid

Hopelijk helpen deze vragen je in het vinden van inspiratie om sieraden te maken!